Wij van Waarde

Wij zijn allemaal van waarde. Dat lijkt zo vanzelfsprekend. En dat is het niet. Soms raken mensen de weg én zichzelf helemaal kwijt. Door een onveilige thuissituatie, faillissement, scheiding, ziekte.. Stel je voor: je raakt je ouders kwijt. Je baan kwijt. Je huis kwijt. Je hele basis kwijt. Je hebt niemand om op terug te vallen en komt aan de rafelrand van de samenleving terecht. Je schaamte en eenzaamheid is verstikkend. Op het dieptepunt raak je je gevoel van eigenwaarde en je vertrouwen in anderen kwijt.

‘Wij van Waarde’ is een initiatief van Stichting Ervaring die Staat. Wij helpen mensen die bij ons aankloppen weer op weg. Vanuit vertrouwen in ieders mogelijkheden en passie. En de overtuiging dat iedereen ertoe doet. We stimuleren sociaal ondernemerschap. In de stadsateliers van Wij van Waarde kunnen mensen hun eigenwaarde weer opbouwen. Hun unieke talenten (her)ontdekken en verder ontwikkelen. En weer regie nemen over hun eigen leven.

De producten en diensten uit onze stadsateliers zijn net zo uniek als de makers. Van de verkoopprijs gaat 60% naar de inkoop van nieuw materiaal en 40% naar de maker. Belangrijker dan de geldwaarde, is het gevoel iets gemaakt te hebben waar een ander waarde aan hecht. Bijvoorbeeld een kaars die jouw huis verlicht. Of een herstelde fiets waarmee jij naar je werk gaat. Via hun producten en diensten, worden de makers zelf weer zichtbaar. En groeit hun gevoel van eigenwaarde. Van duister naar licht, van gebroken naar heel.

Iedereen doet ertoe. Jij bent van waarde. Ik ben van waarde. Wij zijn van waarde.